Régió kiválasztása
A termékválaszték, a fizetési és átvételi módok régiónként eltérőek lehetnek.
Kérjük, válasszon a következő régiók közül:

További információk a Régiókról

Budapest:

Lehetséges átvételi módok:
- Bolti átvétel 12:00-tól: választható üzletek: Allee cukrászda, Árkád cukrászda, Budai Cukrászda, Köki Cukrászda, Mamut Kávézó, Marcipán Cukrászda, Mom Park Cukrászda, Pólus Cukrászda, Savoya Cukrászda, Sugár Bonbonéria, Szamos Cafe és Csokoládé Múzeum, Szamos Gourmet Ház, Szépkilátás Cukrászda
- Kiszállítás Budapest területén 10:00 – 14:00 között, melynek költsége 1000 Ft.
Lehetséges fizetési módok: online fizetés, készpénzes fizetés, előreutalás.

Budapest agglomerációja:

Lehetséges átvételi módok:
- Bolti átvétel 12:00-tól: választható üzletek: Vörösvár Cukrászda – Pilisvörösvár, Múzeum Cukrászda – Szentendre.
- Kiszállítás Budapest vonzáskörzetében, melynek költsége 3000 Ft. Választható települések: Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csobánka, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gyál, Halásztelek, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Mogyoród, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Tahi, Taksony, Tárnok, Telki, Törökbálint, Üröm, Vecsés
Lehetséges fizetési módok: online fizetés, készpénzes fizetés, előreutalás.

Székesfehérvár:

Lehetséges átvételi módok:
- Bolti átvétel 12:00-tól az Aranyalma Cukrászdában.
- Kiszállítás Székesfehérvár területén: ingyenes.
Lehetséges fizetési módok: előreutalás, készpénzes fizetés.

Székesfehérvár és környéke:

Lehetséges átvételi módok:
- Kiszállítás, melynek költsége 3000 Ft. Választható települések: Balatonakarattya, Balatonaliga-Balatonvilágos, Gárdony, Polgárdi, Siófok, Szabadbattyán, Velence.
Lehetséges fizetési módok: előreutalás, készpénzes fizetés.

Mandulás egérke minyon

Hozzávalók 25 darabhoz:

Tésztához: 75 g natúr marcipán, 2 tojásfehérje, 20 g cukor, 20 g liszt 3 g sütőporral elkeverve, 15 g porcukor 

Töltelékhez: 165 gr aranykrém: vaj és vanília puding kihabosított elegye, 8 g amaretto di sarrono mandulalikőr, 25 g őrölt, ízlés szerint lehet pirított mandula.

Bevonat 220 g fehér színű fondant (ezt érdemes készen megvásárolni)

Díszítéshez fehér csokipasztilla, étcsokoládé, piros színező szer (lehet szörp is)

Elkészítés:

Tészta: A marcipánt annyi tojásfehérjével felpuhítjuk, hogy kenhető állagú legyen. A maradék tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a képlékeny marcipán masszához, majd a sütőporral elkevert lisztet is. 

A masszát nyomózsákba, vagy egy tiszta tasakba töltjük, majd csepp alakú halmokat készítünk. A tetejét vékonyan megszórjuk porcukorral, majd 180˚C fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, közben figyeljük, nehogy túlsüssük. 

Krém: A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.

Összeállítás:

A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta. A mandulakrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy kisebb halmot farkincának. Az egészet fagyasztóba tesszük dermedni.

A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.

A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantba merítjük, és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük lecsepegni.

Mielőtt a fondant teljesen megszilárdult, egy fehércsoki pasztillát kétfelé vágunk, ezek lesznek a fülei. Miután megszilárdult, folyékony étcsokiból szemet, folyékony fehércsokiból farkincát, illetve színezett fehércsokiból pedig orrot készítünk neki.